Suriname en Brazilië praten over verscherping cybersecurity
07 Dec, 03:42
foto
Bijeenkomst van het Directoraat Nationale Veiligheid en zijn Braziliaanse counterpart.


Een presidentiële veiligheidsdelegatie van Brazilië is momenteel in Suriname op werkbezoek bij het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). De DNV zal samen met zijn Braziliaanse cyber counterpart van 5 december - 9 december strategieën bedenken en uitwerken op het gebied van Cyber Security en die vastleggen.

De directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Shivanand Ramlall, benadrukte het belang van de samenwerking op het gebied van cybersecurity. Het doel van het bezoek van de Brazilianen is dan ook om de bilaterale samenwerking tussen beide landen op het gebied van cyber criminaliteit en preventie te verbeteren. Ook zal de bestaande Memorandum of Understanding (MOU) worden herzien.

Zaken zoals bankfraude, creditcard fraude, hacking, cyberterrorisme, internet oplichting, phishing (het per mail hengelen naar informatie door criminelen) en DDoS-aanvallen (een website of internetdienst onbruikbaar te maken) worden gerapporteerd aan de CSIRT (Cyber Security Incident Response Team) van het DNV.

Ramlall is blij met de bereidwilligheid van de Braziliaanse delegatie om technische ondersteuning te bieden. Hij merkt op dat de regionale samenwerking op het gebied van cybersecurity, mede bijdragen aan het succesvol bestrijden van cybercriminaliteit in Suriname. Bedrijven en overheden worden dagelijks geconfronteerd met aanvallen op hun digitale systemen. Met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is de druk op digitale veiligheid verder verzwaard.
Advertenties

Tuesday 28 March
Monday 27 March
Sunday 26 March