Studenten tonen belangstelling voor expositie PURP
20 Nov 2022, 00:58
foto
PURP is tevreden met de opkomst van studenten tijdens de expositie. Voor de studenten was niet alleen de expositie heel leerrijk, maar ook het traject ervoor. (Foto's: PURP)


Grote groepen studenten hebben de expositie van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP), bezocht.  Programmamanager Natasja Deul blikt tevreden terug: “Ik ben ontzettend blij over de opkomst. Bij elk lesuur hebben we een hele grote groep studenten gehad. Het is heel interessant om te zien dat de studenten zo allemaal heel enthousiast waren om meer te weten te komen. Ze stellen vragen en kijken naar de expo.”

Wat volgens Deul zo bijzonder is aan de expositie, is het feit dat het om studenten gaat, die afgestudeerd zijn op gebouwen binnen de historische binnenstad. Zij hebben hun projecten tentoongesteld, zodat medestudenten geïnteresseerd kunnen raken om studeeropdrachten te doen op de werelderfgoed site om meer te weten komen over het programma en de binnenstad en daar zijn wij bijzonder trots op.

“PURP is een ideaal programma als je praat over NATIN, Amto en Technische studenten. Want wij zijn met technische aspecten bezig, zoals ontwerp en bestektekeningen, ontwerpen, hoe ga je aanbestedingen voorbereiden, hoe ga je gebouwen opzetten, wat voor materiaal ga je gebruiken etc...”, legt Deul uit. Voor de studenten was niet alleen de expositie heel leerrijk, maar ook het traject ervoor. “We hebben veel geleerd, bijvoorbeeld hoe houten gebouwen in elkaar zitten en ze te tekenen. Er zit heel veel detail op houten gebouwen. Verschilt hemelsbreed van stenen gebouwen”, zegt Syarifah Kasanredjo.


Het is heel interessant om onze harde werk te kunnen wijzen aan onze medestudenten. Het is geweldig om het te kunnen overdragen aan medestudenten. Ik spreek de hoop uit dat onze ideeën ook worden meegenomen, vult Sajinza Misasie aan. Ze gaven ook aan heel veel over de historische panden te hebben geleerd met name hoe ze worden opgezet en hoe ze ontwikkeld kunnen worden.

De expositie voor studenten van het Natuur Technisch Instituut (NATIN), het Algemeen Middelbaar Technisch Onderwijs (AMTO) en de Afstudeerrichting Infrastructuur van de Anton de Kom Universiteit was onderdeel van de jongerencampagne WIJ ERVEN DEZE STAD’van PURP. Dertien studenten hebben hun afstudeeronderzoek gedaan naar de historische panden in de binnenstad. Ze hebben van een pand een ontwerp gemaakt.

Van de dertien deden de studenten Melissa Cavan, Sajinza Misasie, Syarifah Kasanredjo en Charleen Djosoero mee aan de expo. Het doel van de tentoonstelling om de bewustwording van de jongeren omtrent het historisch erfgoed, moet volgens studentenbegeleidster van het NATIN Olivia Anijs gekoesterd worden voor de volgende generatie. “Persoonlijk houd ik van oude gebouwen, dus ik ben helemaal voorstander van om die liefde te delen met jongeren. Voorts vind ik het een geweldige gelegenheid voor onze studenten dat ze hun ontwerpen mogen exposeren aan het publiek. Door te participeren aan de expo ontwikkelen ze ook verschillende vaardigheden.”
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May