Akiemboto verliest ook hoger beroepzaak tegen Bee en Staat
18 Nov 2022, 17:34
foto


Sergio Akiemboto, gewezen Assembleelid (NDP) heeft de zaak in hoger beroep tegen Assembleevoorzitter Marinus Bee en de Staat Suriname verloren. Akiemboto heeft op 4 februari 2021 een vordering in kort geding ingediend naar aanleiding van het feit dat hem de toegang tot de vergaderingen van De Nationale Assemblee werd geweigerd.

Het Hof van Justitie heeft geoordeeld, evenals de kantonrechter, dat het lidmaatschap van Akiemboto van De Nationale Assemblee is beëindigd. Voorts oordeelde het hof dat het lidmaatschap beëindigd is op het moment dat het schrijven met het ontslagverzoek door de president is ontvangen.

Akiemboto vorderde onder andere dat Bee en de Staat worden veroordeeld om hem toegang te verschaffen tot De Nationale Assemblee. Voorts dat alle activiteiten die worden ondernomen om tot invulling van de vacature over te gaan, worden stopgezet. Ook vorderde Akiemboto dat Bee en de Staat worden veroordeeld om hem te convoceren voor alle vergaderingen van De Nationale Assemblee en aan hem de schadeloosstelling van een Assembleelid en alle bijbehorende emolumenten uit te keren.

De kortgedingrechter heeft bij vonnis van 11 februari 2021 de vordering van Akiemboto afgewezen. Daarbij heeft de kortgedingrechter onder andere overwogen dat het lidmaatschap van Akiemboto van de Nationale Assemblée, door het ontslag op eigen verzoek, is beëindigd.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May