Statiegeld voor in Suriname geproduceerde Heineken
18 Nov 2022, 11:13
foto


De Surinaamse Brouwerij lanceert maandag lokaal gebrouwen Heineken in fles. De flessen komen in een ‘returnable’ uitvoering in krat en zijn verkrijgbaar in een 25cl en 60cl verpakking. De flessen kunnen ingeruild worden voor statiegeld en zullen hergebruikt worden voor de productie van Heineken® in Suriname, net zoals dat al jaren bij de Parbo Djogo gebeurt. Het statiegeld voor de Heineken fles is SRD 5 en voor de kratten SRD 50.

lMet het introduceren van de herbruikbare flessen geeft de Surinaamse Brouwerij verder invulling aan haar duurzaamheidsambitie en draagt ook bij aan een schoner Suriname, zegt het bedrijf. “Wij zijn er ontzettend trots op al meer dan 67 jaar deel uit te maken van de Surinaamse samenleving en hopen dat nog heel lang te kunnen blijven doen”, laat Earl Frijmersum, Marketing Manager van Surinaamse Brouwerij optekenen.

Eerder is de in Suriname gebrouwen Heineken® in blik geïntroduceerd. "Wij zijn overweldigd door de positieve reacties.  Dat we nu ook Heineken® lokaal in fles kunnen produceren is een hele grote mijlpaal voor ons, ook omdat wij, net zoals bij de Djogo, statiegeld introduceren", zegt Frijmersum. De flessen zullen ook geen plastic labels meer hebben. "We gaan dus echt helemaal groen!”

De lokale productie van Heineken® betekent dat het bier nog verser zal smaken, terwijl de kwaliteit en vertrouwde smaak van Heineken® gewaarborgd blijven. Het vaste receptuur met het gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten en de hoge kwaliteitsstandaarden van Heineken® die inmiddels gehanteerd worden in meer dan 192 landen, gelden
uiteraard ook in Suriname.

De prijzen van de in Suriname geproduceerde flessen in 25cl en 60cl, zullen met ruim 5% worden verlaagd om de samenleving tegemoet te komen. De flessen zijn herkenbaar door het gebrouwen door de Surinaamse Brouwerij N.V., Paramaribo Suriname opschrift op de achterkant van de flesverpakking. De feestelijke lancering van de in Suriname geproduceerde Heineken® flessen, vindt zaterdag plaats op het Onafhankelijkheidsplein.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May