Politie en militaire bond roepen samenleving op voor protest
10 Nov 2022, 04:53
foto
Rodney Cairo, voorzitter van de Vereniging Rechtspositie Militairen, heeft fysiek steun betuigd aan de Surinaamse Politie Bond. (Foto's: René Gompers)


De Surinaamse Politie Bond (SPB) krijgt steun van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM), de militaire vakbond. De bondsvoorzitters hebben woensdag tijdens een loop langs de Waterkant tot kruising met de dokter Sophie Redmondstraat, de samenleving opgeroepen mee te doen. De politiebond gaat vandaag weer post vatten bij De Nationale Assemblee om te horen of het ontslag van hun leden Sergio Gentle en Raoul Hellings is ingetrokken.

Bij de Assemblee was beslist dat er geen rust wordt ingelast vandaag, al wordt 's avonds het gesprek met president Chan Santokhi gevoerd over de ontslagresolutie. De leden zijn verhit en stonden erop dat "het momentum" niet onderbroken wordt. Na het besluit is het bestuur met zijn leden via de Waterkant gelopen naar het kruispunt met de dokter Sophie Redmondstraat. Het verkeer was voor ruim een halfuur gestremd.

Rodney Cairo heeft tijdens de tocht meegedeeld dat de VRM achter de politiebond staat en vraagt om steun van de samenleving. Cairo: "Ik roep alle Surinamers op om vreedzaam te gaan protesteren. Om de regering te wijzen dat den san san e gebeur ini a kondre no man go doro."

"Vrijdag aanstaande hebben de militairen een alv om 3 uur bij de CLO," vervolgt Cairo. "We gaan besluiten nemen, rechtvaardige besluiten. Omdat den srudat brada fu mi nanga a volk fu Sranan e pina. Den no mag pina moro. Wan uitweg musu kon. Vrijdag aanstaande, 'wo tek besluit. A regering mus' luku fa den los den sani op."

Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, heeft zijn oproep herhaald dat iedereen vandaag om 10 uur mag meedoen bij De Nationale Assemblee. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May