SPB-bestuur praat morgen met president Santokhi
09 Nov 2022, 11:59
foto
De opkomst bij het parlementsgebouw was vandaag veel groter dan gisteren. (Foto: René Gompers)


Het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) is op verzoek van president Chan Santokhi akkoord gegaan om donderdagavond om de tafel te zitten en de kwestie te bespreken. SPB-voorzitter Poetini Atompai heeft zijn leden die zich voor het parlementsgebouw hebben verzameld, meegedeeld dat je geen nee kan zeggen om te praten.

Echter zegt hij geen reden te hebben om president Santokhi te vertrouwen. "Ik heb geen een reden om houvast te hebben aan deze regering." De opgekomen menigte joelt. Het voorstel van Atompai om morgen een rustdag in te lassen, stuit op heel veel bezwaar. Hij moest herhaaldelijk vragen om rust, om zijn volledig voorstel uit te leggen. Hij wil morgen een rustdag inlassen, zodat ze vrijdag weer massaal naar het parlementsgebouw komen om het resultaat van het gesprek met de president te vernemen. Hij heeft de politieagenten opgeroepen om vrijdag in uniform te verschijnen.

Atompai wil alleen praten over intrekken van de resolutie die "vol onwaarheden" staat. Hij heeft de goed opgekomen menigte voorgehouden dat de resolutie vrijdag voor tien uur moet zijn ingetrokken. De menigte is verhit en Atompai heeft tien minuten rust ingelast om zijn voorstel te bespreken. De actievoerders willen niets van een rustdag weten en ook niet van het opheffen van het beraad, bleek na de rust. Morgen om tien uur zijn ze weer present bij het parlementsgebouw. Atompai heeft alle afdelingen ook de opleidingen, opgeroepen de actie te ondersteunen en gewoon de presentie te tekenen, omdat ze bezig zijn met een vakbondsactie.

Politie blijft in beraad, rijdt niet uit en neemt geen aangiftes op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May