Brunswijk wil dat Politiebond met Santokhi praat over ontslag
09 Nov 2022, 00:00
foto
Waarnemend president Ronnie Brunswijk verlaat vroegtijdig de Assembleevergadering voor gesprek met de Politiebond.


Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft het bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB) gevraagd om de kwestie van het ontslag van de hoofdinspecteurs Raoul Hellings en Sergio Gentle liever te bespreken met president Chan Santokhi. Brunswijk heeft het bestuur gisteravond uitgelegd dat hij niet voorbij kan gaan aan de resolutie die getekend is door het staatshoofd. Het SPB-bestuur onder leiding van Poetini Atompai heeft de waarnemend president meegedeeld dat hij dit verzoek later op de dag met de leden zal bespreken op het Onafhankelijkheidsplein. Vandaag zal de SPB weer vergaderen bij het gebouw van De Nationale Assemblee.

Van het Kabinet van de Vicepresident verneemt Starnieuws dat Brunswijk niet op de hoogte was van de ontslagresolutie. Hij was geïnformeerd tot de schorsing van de politieofficieren. De waarnemend president merkte tijdens het onderhoud met het SPB-bestuur in de namiddag op dat het anders had gekund in plaats van het geven van ontslag. Tijdens de bespreking waren ook aanwezig Assembleevoorzitter Marinus Bee, enkele ministers, leden van de vaste commissie van Justitie & Politie.

De SPB protesteert tegen het ontslag van Hellings en Gentle die ook adviseurs zijn van de bond. Na een spoedvergadering eerder op de dag, is de bond in beraad gegaan. De eis die op tafel ligt, is dat het ontslag wordt teruggedraaid. Brunswijk stelt zich op het standpunt dat deze kwestie liever verder besproken wordt met Santokhi. Hij keert donderdag terug naar Suriname. De president heeft geparticipeerd in de Klimaatconferentie in Egypte.

De algemene ledenvergadering van de SPB zal beslissen wat met het voorstel van de waarnemend president zal gebeuren. Het bestuur van de SPB gaf te kennen dat deze kwestie voorgelegd moet worden aan de ledenvergadering. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May