Staatsolie directeur niet bezorgd over lening Credit Suisse
07 Oct, 00:58
foto


Staatsolie heeft een leningsovereenkomst met de Zwitserse bank Credit Suisse. Een delegatie van deze bank is ontvangen door president Chan Santokhi. Internationaal hebben veel beleggers het vertrouwen in deze bank verloren. De koers van de financiële instelling is enorm aan het kelderen. Gevreesd wordt dat de bank over de kop kan gaan.

Algemeen directeur van Staatsolie Annand Jagesar om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de overeenkomst die het bedrijf heeft met het consortium van banken, waar Credit Suisse deel van uitmaakt, ongewijzigd blijft. Hij verwacht niet dat Staatsolie last van zal ondervinden als de Zwitserse instelling eventueel failliet kan gaan. "Bij een eventueel faillissement kan men het geld niet terugnemen", legt Jagersar uit.

Wat Credit Suisse wel kan doen, is de schuld verkopen aan een andere partij, "maar daar mogen wij geen last van ondervinden", stelt de CEO van Staatsolie. Het bedrijf heeft geen geld bij de financiële instelling, maar heeft een leningsovereenkomst.

President Santokhi antwoordde op een vraag over Credit Suisse op een persconferentie donderdagavond, dat Staatsolie in gesprek is met de instelling. Er wordt gesproken over de schuldherschikking en diverse inzichten die er zijn. Er is informatie gegeven over de problemen die er zijn en het traject dat zal worden bewandeld. Alle opties worden open gehouden. Het staatshoofd benadrukt dat Staatsolie een overeenkomst heeft met de financiële instelling.
Advertenties

Monday 02 October
Sunday 01 October
Saturday 30 September
Friday 29 September