De zucht van de Soekaredjoweg
05 Oct, 23:04
foto
Soekaredjoweg is vanaf Leiding 11A van 06.00 tot 08.30 uur 's morgens een eenrichtingsweg.


(Ingezonden)

Zucht, ik kan alleen maar zuchten als bewoner van de Soekaredjoweg. Ik weet absoluut niet meer waar ik aan toe ben. Iedere ochtend ga ik uit huis om mijn twee zoons af te zetten op school en haast altijd staat de politie op de kruising Soekaredjoweg/Soekadoedoekweg. Vanmorgen kreeg ik evenals andere bewoners van de Soekaredjo de instructies om niet af te slaan in de Soekadoedoekweg, maar om te keren richting Leiding 11A.

Vanaf vandaag, 5 oktober 2022, stuurt de politie iedereen terug, onder het mom van "Er is een nieuwe regel, iedereen moet terug!". Ik ben even stil en maak de opmerking "ik woon vlak hier". Dat weet de politie ook, want ze ziet mij uit de inrit komen maar nee, ik moet terug. Terugkeren betekent voor mij een langere stilstaande file (want op de rotonde Magentakanaalweg/Commissaris Weytingweg wordt het verkeer 'geregeld' door politie agenten) en natuurlijk meer verbranden van mijn gouden benzine. Dit ervaar niet alleen ik, maar iedereen die dit meemaakt.

Dit is maar een topje van de Soekaredjoweg-ijsberg. De regels worden bepaald en de politie ziet toe op de naleving, maar hoe staat het met bekendmakingen? En waar is de logica achter deze besluiten? Ik weet dat ik moet afslaan in de Soekadoedoekweg, omdat op die bewuste kruising een verkeersbord staat dat weliswaar overwoekerd is. Ja, deze weg is nou eenmaal geen hoofdweg, dus waarom zou het onderhouden moeten worden?!

Sinds enige tijd is de Soekaredjoweg van 06.00 tot 08.30 uur 's morgens een eenrichtingsweg, dus richting Paramaribo. Op de hoek Leiding 11A/Soekaredjoweg evenals de hoek Soekadoedoekweg/Soekaredjoweg staan de verkeersborden waarop het verbod en de tijd staan aangegeven. Nu is het inderdaad zo dat heel veel automobilisten de regels aan hun laars lappen en toch 'boren', maar daar mogen de bewoners van deze weg toch niet onder lijden. Zou de politie niet moeten staan op de hoek van de 'boromans', Leiding 11A? Zo worden de bewoners van eerder genoemde weg niet gestraft. En waarom mogen wij niet verder als we kunnen aantonen dat wij inderdaad van de bewuste weg zijn.

Yvanka Ozir-Awailame
Advertenties