Gestrande Surinaamse passagiers krijgen hulp
29 Sep 2022, 00:00
foto
Consul-generaal René Pika (met rug naar de camera) in gesprek met enkele gestrande passagiers in Miami.


De Surinaamse consul-generaal in Miami, René Pika, heeft gestrande passagiers woensdag opgezocht op de luchthaven van Miami. Door orkaan Ian zijn diverse vluchten uitgesteld, waaronder ook dinsdag die van American Airlines naar Paramaribo.  De luchtvaartmaatschappij zorgt in overmachtssituaties niet voor de opvang van passagiers. Velen hadden onvoldoende geld voor onderdak en hebben de nacht doorgebracht op de luchthaven.

Gestrande passagiers worden overgeboekt op andere vluchten. Starnieuws verneemt van passagiers dat een deel gisteravond op de vlucht kon, omdat er plaatsen beschikbaar kwamen. De overige passagiers zijn op diverse vluchten geboekt. De meeste hotels zijn ook volgeboekt doordat veel vluchten niet uitgevoerd zijn. "Wij hebben een hotel kunnen boeken van US$ 200 per dag. Dat is behoorlijk duur", zegt een gestrande passagier.

De consul-generaal heeft de problemen aangehoord van de mensen. Hij heeft oplossingen gezocht in de eerste plaats voor voeding. De gestrande personen hebben vouchers gekregen voor twee dagen voeding. De mensen zijn opgelucht dat vanuit de regering notitie van hen wordt genomen en actie is ondernomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt dat er alle aandacht is voor de situatie van de gestrande Surinaamse passagiers.

Samen met het consulaat is het ministerie drukdoende na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor verblijf totdat de vluchten hervat worden en de gestrande passagiers veilig terug kunnen keren naar Suriname. Het ministerie adviseert de gestrande passagiers om in contact te staan met de vliegmaatschappijen om te vernemen wat de gewijzigde terugkeerdatum zal zijn. 

Minister Albert Ramdin verwacht dat de meeste mensen op de vlucht van donderdag geplaatst kunnen worden. Er zijn nog ongeveer 25 personen gestrand. Zij hebben hulp aangeboden gekregen.

Het ministerie doet een beroep op de gestrande Surinaamse passagiers om steeds in contact te staan met het Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname te Miami, dat te bereiken is via de telefoonnummers: 001-3054689092/ 0013054630694 tst 103 en via het emailadres: cons.miami@gov.sr

Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March