Platform voor ondernemers uit Caricom gelanceerd
26 Sep, 20:23
foto
Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.


Het Caricom Interactive Marketplace and Suspension Procedure (CIMSuPro) portaal is vandaag tijdens een Zoommeeting door president Chan Santokhi gelanceerd. “Met dit platform hebben we de eerste stap gezet om onze strategieën voor het industriebeleid verder uit te breiden”, zegt Santokhi. CIMSuPro biedt een platform waar ondernemers van de Caricom-lidlanden hun producten kunnen aanbieden, van grondstoffen tot afgewerkte producten.

Met een druk op de knop plaatste Santokhi, ook als voorzitter van de Caricom, het eerste officiële item op de site, te weten: spicy kerrie masala van een lokale producent. Dit betekende de start voor alle bedrijven van de Caricom om hun hun product via dit platform aan te bieden, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Volgens Santokhi kan de uitbreiding van de regionale integratie, waarnaar sinds de start van Caricom is gestreefd, nu worden bereikt, door de website te bezoeken om de nodige input te zoeken van de Caricom-marktplaats. Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, opende de Zoom meeting waaraan Gordon Charles, vertegenwoordiger van de Caricom private sector en Carla Barnett, secretaris-generaal Caricom, ook deelnamen.

De website is ontworpen door Rahid Doekhie, voorzitter Raad van Commissarissen bij Datasur NV, met de bedoeling de wereld kennis te laten maken met de Caricom. “De site is een marktplaats om te handelen en om producten te verkopen of te kopen binnen de Caricom. Registratie is gratis”, legt Doekhie uit. Het platform dient ook als een virtueel loket voor het aanvragen van vrijstelling van invoerrechten. Bedrijven uit het Caribisch gebied kunnen zich gratis registreren en na screening gebruik maken van de diensten van het platform.Advertenties