Robinhood landskampioen; wedstrijd na 6 minuten afgeblazen
22 Aug 2022, 00:53
foto
De coach van Robinhood, Roberto Gödeken, feliciteert de spelers met de overwinning. (Beeld: ATV)


Robinhood is zaterdag na drie jaar weer kampioen geworden. Voor de tweede keer bleek tegenstander Notch niet genoeg spelers op het veld te hebben. De wedstrijd in het Franklin Essed stadion werd na de zesde minuut afgefloten. Er waren slechts zeven spelers overgebleven, nadat Robinho Pinas een enkelblessure opliep. Fungerend kampioen Inter Moengo Tapoe moet genoegen nemen met de tweede plek.

Voor de tweede keer achterelkaar kon Notch in de Eerste Divisie geen elf spelers op de been krijgen. Internationaal moet een wedstrijd worden afgeblazen als er niet minimaal acht spelers in de wedstrijd zijn. De wedstrijd tussen Leo Victor en Inter Moengo Tapoe daarvoor, eindigde gelijk: 2-2. Robinhood had aan een gelijkspel voldoende om de kampioensbeker te winnen.

Robinhood vindt het jammer dat op deze manier de wedstrijd is gewonnen. De ploeg had zich voorbereid om voetballend de overwinning te behalen. De rood-groene club stond reeds met 1-0 voor. Robinhood is voor de 24e keer kampioen geworden. Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond reikte de prijzen uit na de vroegtijdig afgeblazen wedstrijd.

Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April