Defensie krijgt hoog bezoek van twee VS-generaals
12 Aug, 14:07
foto
Laura Richardson, commander van de U.S. Southern Command en Hernando Garzon Rey, Deputy Commanding General van de United States Army South zijn deze maand op bezoek bij Defensie.


Suriname krijgt bezoek van twee generaals uit de Verenigde Staten van Amerika. Hernando Garzon Rey, Deputy Commanding General van de United States Army South komt volgende week aan en Laura Richardson, commander van de U.S. Southern Command, is er eind van de maand. Het ministerie van Defensie gaat ook een Women, Peace and Security (WPS) event organiseren, een  evenement speciaal voor vrouwen in het leger en andere veiligheidsdiensten.

WPS is een beleidspunt van de Verenigde Naties. Hiermee wordt de betrokkenheid van vrouwen in legers en andere veiligheidsdiensten bevorderd. Dit moet helpen om veiligheid en vrede te waarborgen. Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft op een persconferentie het bezoek en het evenement aangekondigd.

Mathoera heeft aangegeven dat “vanwege de nationale ontwikkelingen, de openbare orde verstoringen” verschillende dienstreizen zijn afgezegd. Zo heeft zij een vergadering van ministers van Defensie in Brazilië niet meer bijgewoond. Daar zou onder andere de Women, Peace and Security event ook besproken worden. Er zou ook een intentieverklaring getekend worden met Colombia. De andere is een bijeenkomst in Peru over vredesmissies. Daar zou Mathoera contacten leggen die moeten leiden tot trainingen over hoe vredesmissies uit te voeren. Hier zou er ook een sessie zijn over Women, Peace and Security.

Met de komst van de generaals wordt de goede internationale samenwerking tussen het Surinaams - en het Amerikaanse leger benadrukt stelt Mathoera. “Op 17 augustus hebben we generaal Garzon op bezoek,” deelt ze mee. “Hij is van Colombia maar werkt in de Amerika. Hij doet meer humanitaire projecten en rampenbestrijding, dat is ook het accent van zijn bezoek.”

Het onderwerp bij het bezoek is de samenwerking met de Verenigde Staten. "We gaan met de vrouwelijke collega’s binnen Defensie en misschien ook andere dienstonderdelen, sessies houden over hoe meer vrouwen binnen de veiligheidsdiensten aan te moedigen en om ze te empoweren,” legt de minister uit.

Advertenties