Parmessar: Paramaribo vieste stad Caribisch gebied
12 Aug, 01:54
foto
Vuil langs de straat. Langer dan een week is de vuilniswagen niet geweest in diverse buurten.


In verschillende buurten is ruim een week geen vuil opgehaald. Diverse zakken die langs de straten zijn geplaatst, zijn gescheurd. De stank is niet om uit te houden. NDP-fractieleider Rabin Parmessar vroeg donderdag in De Nationale Assemblee de aandacht van de regering voor deze onhoudbare situatie. Paramaribo is een van de vuilste steden van het Caribisch gebied, merkte hij op. Overal ligt er zwerfvuil.

Parmessar voerde aan dat het vuil met succes 's avonds werd opgehaald tijdens zijn bewindvoering op Openbare Werken. Deze regering heeft hier verandering in gebracht met alle gevolgen van dien. En nu ligt het vuil in diverse districten, waaronder Paramaribo, Para, Brokopondo, Coronie en Nickerie, dagenlang op straat.

Het vuil wordt langs de weg gedumpt. Alles is zo rommelig. Ook het wied is zo hoog waardoor het verkeer hinder van ondervindt. Parmessar vraagt zich af wat er bij Openbare Werken gebeurt. "Kunnen ze alleen maar SRD 100 miljoen verkwanselen aan friends & famlily, waar we nooit enige verantwoording hebben gehad?" Er is totaal geen transparantie hoe gelden besteed worden. Het beleid op het ministerie moet drastisch worden omgebogen. "Dit kan niet!"
Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June