PALU: Organic Movement is vrucht van slecht beleid
25 Jul 2022, 02:47
foto


De huidige Organic Movement is de vrucht van het slechte beleid van de regering waar de PALU al vanaf het begin van deze regeerperiode op heeft gehamerd. Ondertussen voelt de gehele samenleving de gevolgen van het Suriname-onvriendelijke beleid, waardoor nu een groep Surinamers die het ook niet langer kunnen verdragen, is opgestaan. Vanaf dag 1 hebben daarom leden van de PALU, als alle andere burgers die ook de klappen voelen, de acties ondersteund. De PALU roept de president op om serieus om te gaan met hetgeen gevraagd wordt vanuit de actievoerenden en zich te houden aan de toezeggingen die reeds zijn gedaan.

De PALU herkent de eisen van Organic Movement als zaken die in principe al geruime tijd spelen. De gronduitgifte, de friends and family benoeming, het onderzoek naar de fraude op het ministerie van Financiën, het rigoureuze wijze van afschaffen van subsidie op stroom en water, het gebrekkig zorgbeleid, de kwestie van seksuele intimidatie op de werkvloer en ons onderwijs dat niet is afgestemd om de behoeften van onze samenleving. Het is begrijpelijk dat correcties in deze brandende kwesties  door de Organic Movement als eisen zijn verwoord naar de president.

De PALU erkent enerzijds de rechtvaardigheid van de eisen van de actievoerders. Anderzijds vindt de partij het noodzakelijk om erop te wijzen, dat ook al willigt de president alle eisen van de actievoerenden in, dat daarmee het funeste beleid van de regering niet meteen is gecorrigeerd. Naast de gestelde eisen zijn er een aantal fundamentele zaken waar de regering slecht over heeft nagedacht. Zo is het nog steeds niet uitgesproken waar de regering ons als natie naartoe wil loodsen. De regering is meegaand als het gaat om Guyana of Nederland, en laat zich ten aanzien van de eigen Surinamers leiden door de harde eisen van het IMF. Hierbij wordt voorbijgegaan aan het Surinaamse volksbelang en de eigen mogelijkheden die de regering heeft.

Geen wonder dat zelfs de meest a politieke Surinamers op een bepaald moment in opstand komen. Zaken als de samenleving voorbereiden op de miljarden oliedollars die over enkele jaren het land zullen binnenstromen, omhooggaande prijzen van brandstof door de oorlog in Oekraïne, de duurzame financiering van onze gezondheidszorg, blijvend mogelijkheden scheppen voor de samenleving om een goed inkomen te verdienen, meer zeggenschap aan het volk om zo meer invloed te hebben op de directe woon- en leefomgeving …om zo enkele te noemen, daar gaat de regering aan voorbij.

De PALU roept de president op om de actievoerenden niet voor de gek te houden met mooie woorden waarin op voorhand openingen worden gemaakt om de beloften toch niet na te komen. “Percelen die niet volgens de procedures zijn uitgegeven”, “de statuten zullen in acht worden genomen” als het gaat om het terugdraaien van de benoeming van de first lady in de raad van Staatsolie en nog meer van dit soort formuleringen. De PALU is al lang van mening dat de maat vol is. Het land is in grote problemen gebracht door enorme geklungel vanuit de leiding van het land. Het roer moet echt fundamenteel omgegooid worden. Of de regering daartoe zelf wel in staat is, zal de komende dagen uitwijzen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May