Natio gestrand in Cancun
09 Jun 2022, 02:34
foto
Natio is gestrand in Cancun. Daar werd een tussenstop gemaakt. Door allerlei procedures kon de vlucht niet volgens planning worden voortgezet. (Foto's: Diederik Samwel)


Het gecharterde vliegtuig van het Surinaamse voetbalelftal is woensdagavond niet verder gekomen dan Cancun op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Daar zou op weg naar Tórreon in Noord-Mexico een tussenstop worden gemaakt om brandstof te tanken. Komende zaterdag speelt Suriname daar de volgende interland in de Nations League tegen Mexico. De selectie vloog woensdag door vanuit Kingston waar dinsdagavond met 3-1 werd verloren van Jamaica.

Bij aankomst in Cancun om half 3 lokale tijd moesten de inzittenden (selectie, technische staf, pers en supporters) aanvankelijk aan boord blijven. Daarna bleek dat een buitenlandse vlucht volgens de Mexicaanse autoriteiten op de airport eerst door de immigratie moest vóór de reis als binnenlandse vlucht kon worden voortgezet. Bovendien moet de airline daarvoor een fee betalen aan de luchthaven waar de immigratie plaatsvindt.


In afwachting van het overmaken van het geld dat volgens plan bestemd was voor de airport in Torreon, moest natio zeker vier uur wachten in de aankomsthal. Uiteindelijk duurde het tot het begin van de avond vóór alle passagiers door de douane waren.

Vervolgens achtte de gezagvoerder van Fly Always waar de charter was geboekt het niet langer verantwoord om nog naar Noord-Mexico te vliegen. Tórreon, ter hoogte van Monterey, ligt in bergachtig gebied dat de gezagvoerder niet kent. Daar komt bij dat het vliegveld tot uiterlijk half 11 geopend zou zijn.
Op dat tijdstip bivakkeerden natio en begeleiding nog altijd op de airport van Cancun. Inmiddels is wel een hotel geboekt.

Diederik Samwel
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May