President en ministers op werkbezoek in Pusugrunu
30 Apr, 16:35
foto
Aankomst van president Chan Santokhi vanmiddag in Pusugrunu in het district Sipaliwini. Hij is per helikopter afgereisd naar het Matawai-gebied. (Foto's: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi is vanmiddag in het dorp Pusugrunu aangekomen voor nader overleg met het traditioneel gezag onder leiding van granman Lesly Valentijn. Het staatshoofd was op 20 maart reeds kort in dit dorp in het Boven Saramaccagebied. Toen was aan de president gevraagd om langer te blijven zodat over diverse zaken breedvoerig kon worden gesproken. Ook het Matawai gebied is zwaar getroffen door de hoge waterstand. De aanhoudende regens hebben verstrekkende gevolgen voor de gemeenschap.

Van oudsher wonen diverse binnenlandbewoners langs het water, dat de nodige voordelen maar ook grote uitdagingen met zich meebrengt. Deze uitdagingen reiken verder dan de schade die bij eerste oogopslag is aangericht. Op basis hiervan zijn ook de ministers van Arbeid, Openbare Werken, Landbouw en Veeteelt ook afgereisd naar het gebied. Ook VHP-fractieleider Asis Gajadien maakt deel uit van de delegatie.

President Chan Santokhi in gesprek met granman Lesly Valentijn.

De uitdagingen nopen tot het aanleggen van nieuwe en andersoortige infrastructuur. Verder zal de voedselveiligheid moeten worden gegarandeerd. De regering staat erbij stil dat eventueel andere gewassen zullen moeten voorzien in de behoefte van dagelijkse voeding. Gewassen die korte oogsttijden hebben en beter bestand zijn tegen de aanhoudende regens.

De regering hoopt met deze samenstelling van ministers een goede aanvulling te geven aan de oplossingen die voortvloeien uit gesprekken met het crisisteam. De president en delegatie blijven overnachten in Pusugrunu.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July