Indonesië: Enorme verkeersopstoppingen door Eid al-Fitr
29 Apr 2022, 11:41
foto
Een algemeen beeld van een verkeersopstopping bij een tolhuisje van een snelweg in Karawang Regency, aan de rand van Jakarta, terwijl Indonesische moslims terugkeren naar hun geboorteplaats om Eid al-Fitr te vieren. (Foto: Reuters)


De komende dagen zullen naar verwachting tientallen miljoenen Indonesische moslims terugreizen naar hun geboorteplaats om Eid al-Fitr te vieren, met files tot 10 km die al beginnen te ontstaan ​​op sommige routes vanuit de hoofdstad Jakarta. Het besluit om massaal te reizen naar huis, plaatselijk bekend als 'mudik', komt nadat de autoriteiten de afgelopen twee jaar de traditie hebben verboden om de verspreiding van het coronavirus in het Zuidoost-Aziatische land van 270 miljoen mensen in te dammen.

Op dronebeelden van deze week was te zien hoe lange rijen auto's aan weerszijden van tolhuisjes langs een van de belangrijkste snelwegen van Jakarta kropen. Passagiers begonnen ook trein- en busstations te verdringen om hun tocht naar huis te voltooien.

"Het zal leuk zijn om de familie te zien... het is twee jaar geleden en we zijn niet in staat geweest om naar huis te gaan", zei Tri Wahyuni (24) die op het Pasar Senen-treinstation in Jakarta stond te wachten om naar haar geboorteplaats Lampung op het eiland Sumatra te gaan.

Eerder deze maand zei president Joko Widodo op Twitter dat uit gegevens bleek dat ten minste 79 miljoen Indonesiërs van plan waren dit jaar naar huis te gaan voor Eid al-Fitr.

De afgelopen twee jaar heeft 's werelds grootste land met een moslimmeerderheid te maken gehad met een van de hoogste percentages coronavirusinfecties in Azië, maar de afgelopen maanden heeft het veel van zijn pandemische beperkingen versoepeld na een scherpe daling van het aantal infecties. Sommige lokale reizigers bleven echter voorzichtig over de risico's van Covid-19, hoewel ze wezen op hogere vaccinatieniveaus en de lagere caseload.

"Hopelijk is er in de toekomst geen Covid. Hopelijk kunnen we elk jaar naar huis", zegt Sri Suyanti (35) een andere treinreiziger die met haar dochters wachtte.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April