Young Entrepreneurs Markt slaat in bij bezoekers
22 Apr 2022, 10:45
foto
Het aanbod op de Young Enterpreneurs Friday (YEF) markt varieert van kunst en nijverheid tot entertainment.


Bewoners van Nickerie genieten al drie weken van de voordelen van een middagmarkt. Met de gedachte jonge ondernemers niet uit het oog te verliezen is het districtscommissariaat Nickerie vanaf 01 april  gestart met een Young Enterpreneurs Friday (YEF) markt.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan zegt dat op deze manier jonge ondernemers de kans krijgen om hun waar aan de man te brengen.

Saskia, M. (27 zegt enthousiast aan Starnieuws dit project toe te juichen. "Ik ben geïnspireerd en gemotiveerd en ik ontdek nu 'de ondernemer' in mezelf." De 'standhouders' betalen SRD 50 voor 3-4 uren voor gebruik van het plein voor het commissariaat, een bedrag dat ze makkelijk binnenhalen met de verkoop van hun producten. Het geld gaat naar de pot van het commissariaat.

Ook bezoekers aan de YEF markt waarderen het project. "Jonge ondernemerschap aanwakkeren en stimuleren, is echt iets waar vele jongeren zolang naar uitkijken. Jongeren krijgen de gelegenheid zich verder te ontwikkelen", zegt Joan, S.

Jonge ondernemers hebben de mogelijkheid om hun waar aan de man te brengen met beide handen aangegrepen.

De vrijdagse markt verschilt van de gewone ochtendmarkt. In die zin dat er veel kunst en nijverheidsproducten worden aangeboden. Voor de fijnproevers zijn er tal van variëteiten, van cakesoorten tot allerlei gebakjes. Ook de plantenliefhebbers komen aan hun trekken met bloemen en planten. De kinderen zijn niet weg te slaan voor de ontspanningsactiviteiten waar zij uit kunnen kiezen. Een korte evaluatie van drie weken leert dat de bezoekers niet alleen socializen, maar ook nog iets meenemen van de YEF.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April