Atompai: Minister moet fout Seedorf corrigeren
25 Mar 2022, 00:00
foto
Uit een dagorder van waarnemend korpschef Ruben Kensen blijkt dat pas op 23 maart, de dagorder over de waarneming door commissaris Henry Seedorf is ingetrokken.


Waarnemend korpschef Ruben Kensen heeft met een dagorder op 23 maart, een eerdere bekendmaking dat commissaris Henry Seedorf belast was met de waarneming, ingetrokken. Seedorf heeft in brieven gesteld dat de waarneming van Kensen als korpschef onwettig, dus nietig is. Hierop heeft minister Kenneth Amoksi verzekerd dat er niks aan de hand is. Volgens hem is Kensen wettig belast met de waarneming.

Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Amoksi niet gehandeld heeft op basis van de instructies van de president. Er is volgens hem een fout gemaakt, door Seedorf niet ter beschikking te stellen. Deze fout moet volgens Atompai gecorrigeerd worden, dan is het probleem opgelost. De bewindsman heeft Seedorf belast met de waarneming en hij zou dat moeten intrekken.

Kensen is volgens Atompai niet onwettig belast met de waarneming. Ook de benoeming tot commissaris is volgens de bondsvoorzitter niet fout. De minister moet de correcties plegen. De vorige korpschef Roberto Prade is wel ter beschikking gesteld. Hetzelfde moet ook gebeuren met Seedorf, vindt Atompai.

In de ochtend brengt president Chan Santokhi een werkbezoek aan het Korps Politie Suriname. Er wordt een defilé en parade gehouden. Het verkeer rond de Politie Academie te Zorg en Hoop wordt omgelegd van 5.00 uur tot 14.00 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May