Amoksi: Interim Management Team KPS wettig
23 Mar 2022, 15:43
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie laat via zijn voorlichtingsdienst de samenleving geruststellen dat het Interim Management Team (IMT) van het Korps Politie Suriname (KPS) volledig bevoegd is leiding te geven aan de politieorganisatie. De minister reageert op informatie die gehaald is uit brieven die politiecommissaris Henry Seedorf heeft geschreven.

De instelling van het IMT van het KPS is door de bevoegde autoriteiten is juist, overeenkomstig de geldende wettelijke regelingen, stelt de minister. Het IMT is een bijzonder geval dat speciaal is ingesteld om onder andere de reorganisatie van het KPS te bewerkstelligen. Commissaris van Politie Ruben Kensen is belast met de waarneming in de functie van korpschef.

Het IMT van het KPS is volledig bevoegd om leiding te geven aan het korps en de daarbij horende handelingen en besluiten uit te voeren. Het IMT vervult zijn taken naar behoren en geniet nog steeds het volledig vertrouwen van de leiding van het ministerie van Justitie en Politie.

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April