Dakloze krijgt 12 maanden voor inbraak politie-unit
26 Jan, 08:39
foto


Rechter Duncan Nanhoe heeft de dakloze Akshaykumar V. dinsdag veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf omdat de man heeft ingebroken in de Anticorruptie-unit van het Korps Politie Suriname. Hij heeft de eis van het Openbaar Ministerie overgenomen.

Akshaykumar V. heeft ontkend dat hij goederen uit de unit van de politie heeft gestolen. Hij zag dat anderen de goederen stalen. Hij is gegaan naar de ressortpolitie om te melden, maar die joeg hem weg. Hij ging terug om de goederen te nemen en de politie als bewijs aan te tonen. Zijn relaas is dat hij de benadeling van de Staat wilde voorkomen.

Uit het onderzoek blijkt dat twee anderen zijn naam hebben genoemd als verkoper van de gestolen goederen. Er is op 1 en 3 november 2021 ingebroken in de unit. Op 3 november werd Akshaykumar V. slapend in het gebouw aangetroffen.

Zijn advocaat Radjesh Bhoewar zei in zijn betoog dat de verdachte niet zou achterblijven om te slapen indien hij de goederen had gestolen. Hij vond dat het een smet voor de politie is, dat goederen zo gemakkelijk zijn gestolen.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May