Column: Just another day, welkom in 2022
04 Jan, 00:59
foto


We zijn van het ene jaar in het andere gestapt, maar alles is nog precies hetzelfde. Hoeveel wij elkaar ook  het allerbeste toewensen, er zal helaas niks veranderen als er geen lichtje gaat branden in ons hart om ernaar te streven om elke dag weer een beter mens te worden. Zelfs de millenniumwisseling 22 jaar geleden, heeft niet de gewenste invloed gehad.

In elk geval zitten we als land met nog steeds alle problemen en hebi's die wij hadden op 31 december 2021 om 23.59 uur. Covid of geen Covid, er wordt erop los gefeest in nagenoeg het hele land, ongeacht ras, kleur of religieuze overtuiging. Wat weer sterk opvalt is dat zaken die absoluut niet kunnen, in etnische sfeer worden getrokken. Als de ene groep feest, zegt men niets, maar als mensen in Moengo uit hun dak en hun kleding gaan, dan springt men metershoog. Covid discrimineert niet en grijpt eenieder die in gevaarlijke situaties terechtkomt of gebracht wordt. Waarover wij het allemaal eens kunnen zijn, is dat de handhaving van Covid-maatregelen niet deugt en dat er met vele maten wordt gemeten.

Maar bedenk dat als u gestrest bent en wil ontstressen met feesten, u zelf de keus maakt om uzelf en anderen in een onzekere Covid-situatie te plaatsen. Die keus maakt u. Gaat u de verantwoordelijkheid voor de gevolgen daaruit ook dragen? Handhaving van de Covid-maatregelen mag dan niet deugen, maar u bepaalt wel zelf of u een potentiële Covid-patiënt wil worden. De infectiecijfers liegen er niet om, niet in de wereld en ook niet in Suriname. En dat zal nog blijven voortduren. Zullen we blijven zeggen, als hij het mag, dan mag ik ook...Als hij ziek wordt, dan ik ook???

Over communicatie kunnen er weer rode cijfers worden genoteerd. Nadat een hele week het beeld van AK-47 geweren viraal gaat, nadat er vraagtekens worden geplaatst, komt Defensie met een verklaring dat er geen mededelingen gedaan kunnen worden. Waarom nu wel melden dat je niks kan zeggen en niet een week eerder? En waarom meldt OM het niet als het duidelijk is dat het gaat om zware wapens die bij ex-president Desi Bouterse waren opgeslagen in een depot van het Nationaal Leger? En waarom kan OM net als eerder niet een bericht maken dat de zaak Jason Pinas voorgelegd zal worden aan de onafhankelijke rechter? Als er geen herrie was gemaakt, ging de zaak richting 'blinde muur'. Over communicatie en transparantie gesproken!

Intussen worden de messen geslepen. De strijd voor het invullen van posities is in volle hevigheid gaande. De posten bij sommige bedrijven staan op de helling, omdat de periode van benoeming een vervaldatum heeft. Dat is onder andere het geval bij EBS. Daar wil broerlief voor nog een periode bijtekenen, maar dat kan niet worden verkocht aan de samenleving. F & F benoemingen moeten ophouden, nadat hele families, schoonfamilies, de relaties van toppers zijn geaccommodeerd. Sommigen die vuil veldwerk hebben verricht, zijn buiten de boot gevallen en zijn opgevangen door de andere partner. Vandaar dat ineens een andere taal wordt gesproken door fervente oranje supporters die nu geel-zwart zijn, over de organisatie van het Dubai gang festival van Bordo in Moengo.

Terwijl zo de politieke geschillen worden uitgevochten en corruptie overal de kop opsteekt, wordt de post van SLM president-commissaris ingevuld. Suriname is dan nog een criticus kwijt, want als je president-commissaris wordt, voorgedragen door de man himself die door 'slim-stemmers' mede in het zadel is geholpen, zal je toch wat blad voor je mond moeten nemen. Xaviera moet in de wolken zijn, ook al vliegt de SLM niet met een eigen kist op de Mid-Atlantische route. Welkom in 2022...

Nita Ramcharan
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August