Extra dosis Covid-vaccin voor specifieke groepen beschikbaar
03 Nov 2021, 00:56
foto


Personen die in de afgelopen maanden na een positieve Covid-19-test een, in plaats van twee dosis vaccin hebben gehad, kunnen zich aanmelden voor een tweede prik. Het ministerie van Volksgezondheid biedt een tweede dosis vaccin aan voor deze groep.

Uit onderzoek blijkt dat 1 dosis vaccin binnen 6 maanden na een Covid-19 infectie in principe voldoende bescherming biedt. Zoals in veel landen is om deze reden tot nu toe geadviseerd om 1 dosis te geven aan personen, die 4 weken tot 6 maanden tevoren positief getest waren voor Covid-19. Dit ook vooral gezien de onzekerheid over de hoeveelheid doses vaccin die voor de bevolking beschikbaar was, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Inmiddels is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat een extra dosis belangrijk is om een betere bescherming te bieden. Volksgezondheid zegt dat er voldoende doses vaccin beschikbaar zijn voor deze operatie. In Suriname gebeurt het aanbieden van de extra dosis aan deze groep, op advies van de NITAG (subcommissie van de Technical Advisory Committee on National Immunization Policy COVID-19). De tweede dosis is bovendien tegenwoordig noodzakelijk  om te reizen naar verschillende landen.

De tweede dosis zal, tenzij het om een zwangere patiënt gaat, van hetzelfde vaccin zijn als de eerste dosis. Aan een zwangere zal een dosis Moderna of Pfizer gegeven worden. Voor de tweede dosis kan men terecht bij het POC, het Zorghotel of een locatie in de buurt, geeft de CDS aan.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November