Vleeshal Kwattamarkt vernieuwd met Japanse financiering
21 Oct, 05:08
foto
De presidentiële delegatie krijgt een rondleiding door de vernieuwde vleeshal van de Kwattamarkt. Het project is gefinancierd door de Japanse regering.


Met financiering van de regering van Japan is de vleeshal van de Kwattamarkt vernieuwd, uitgebreid en gekoeld voor vis en vlees. President Chan Santokhi was woensdag eregast bij de ceremoniële ingebruikname. Hij verrichte de openingshandelingen.

Het initiatief voor aanpak van de vleeshal komt van de stichting S. Kisoensingh landbouwmarkt. Het project is onderdeel van de Grass-Roots Human Securityprojecten van Japan om ontwikkelingslanden te ondersteunen. De president benadrukte dat Japan met dit project bijdraagt aan de basisbeginselen van het multilateralisme.

“Ik benadruk dat Suriname en Japan nog altijd een vruchtbare samenwerking onderhouden. Ook streven wij samen ernaar om onze bestaande banden verder te intensiveren”. Partnerschappen zijn volgens de president een integrerend onderdeel van het proces van duurzame en inclusieve plattelandsvernieuwing, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij is ingenomen met het initiatief van het bestuur van de markt. Dit initiatief is vanaf het begin ondersteund door het ministerie. De bewindsman is de Japanse regering erkentelijk voor het financieren van dit project. “Het is een mijlpaal in de historie van de Kwattamarkt, zoals de markt bekendstaat bij de samenleving”, zegt de minister.

Advertenties