Suriname en Marokko geven invulling aan afspraken
13 Oct, 05:44
foto
Minister Albert Ramdin


Suriname en Marokko hebben de intenties van samenwerking bevestigd, waaronder het vestigen van een ambassade van Suriname in de hoofdstad Rabat en een consulaat in Dakhla, op het schiereiland Rio de Ouro. Middels deze diplomatieke vertegenwoordiging zal verder inhoud worden gegeven aan de verruiming van de politieke relaties en de economische samenwerking.

Op dinsdag 12 oktober vond een virtuele meeting plaats tussen minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en zijn ambtsgenoot van het Koninkrijk Marokko, Nasser Bourita. Het doel van deze meeting was om verder invulling te geven aan de afgesproken Road Map van samenwerking tussen beide landen zoals vastgelegd in het Joint Communiqué van 11 maart van dit jaar, meldt het ministerie.

Enkele van de samenwerkingsgebieden betreffen onder andere onderwijs, zowel diplomatie en overheidstrainingen als hoger onderwijs; technische samenwerking, op het gebied van beroepsgerichte trainingen, agricultuur, gezondheidszorg, visserij, toerisme, handicraft, klimaatverandering, politie en recht; financiële assistentie ten behoeve van duurzame projecten en verder het uitwisselen van officiële bezoeken.

Het overleg op technisch niveau voor de verdere uitwerking zal op korte termijn plaatsvinden. De buitenlandse politiek van Suriname is erop gericht, op basis van het Surinaamse belang nieuwe relaties aan te gaan op verschillende continenten, met name in Afrika.
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October