Acuut probleem kinderafdeling AZP wordt aangepakt
15 Sep 2021, 00:31
foto
Tijdens een spoedonderhoud tussen de leiding van Volksgezondheid en AZP zijn de acute problemen van de Kinderafdeling besproken. (Foto: Volksgezondheid)


Zeer ernstig zieke kinderen kunnen voorlopig niet opgenomen worden op de kinder intensive care afdeling (PICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft tijdens een spoed overleg dinsdag financiële steun toegezegd om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Enkele problemen waarmee de kinderafdeling (NICU en PICU) te kampen heeft zijn: het uitvallen van het compressor-systeem waardoor PICU-opname voorlopig niet meer mogelijk is, een tekort aan (gekwalificeerde) verpleegkundigen en zaalartsen als gevolg van braindrain, gebrek aan financiën en een te kort aan intensive care bedden-ruimte, meldt Volksgezondheid.

De minister had samen met de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, het directieteam en enkele kinderartsen van het AZP overleg waarbij de problemen zijn aangekaart. Er zal onmiddellijk actie ondernomen worden om de technische mankementen te herstellen. Ramadhin is net als algemeen directeur van AZP, Claudia Marica-Redan, de mening toegedaan dat er duurzame oplossingen bedacht moeten worden zodat de zorg gegarandeerd blijft.

Naast de financiële toezegging is de minister ook in contact met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het accommoderen van Nederlandse verpleegkundigen in Suriname. Aan het AZP is gevraagd om een overzicht van de meest noodzakelijke equipment welke vervangen moet worden en wat de kosten zijn voor het in stand houden van de zorg. Dit wordt de komende dagen verder uitgewerkt tussen AZP en Volksgezondheid.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April