Copa America: Brazilië incasseert eerste tegendoelpunt
23 Jun 2021, 23:07
Luiz Diaz brengt met een spectaculaire bicicleta de Colombianen op voorsprong tegen de Brazilianen.

Gastheer Brazilië heeft zich in Groep B al gekwalificeerd voor de volgende ronde nadat hij zijn twee duels had gewonnen. Colombia staat tweede in de groep en heeft er vier punten uit drie wedstrijden. Het duel in Estádio Nilton Santos wordt interessant als Colombia het eerste tegendoelpunt tegen de Brazilianen scoort. Er volgt een controversiële gelijkmaker en de winnende goal in de 100e minuut. Brazilie leidt Groep B met negen punten uit drie wedstrijden.

Doelman Pereira da Silva is voor het eerst in het Copa America 2021 verslagen. Luiz Diaz haalt uit met een sensationele bicicleta en Colombia staat 1-0 voor. Op een counter wordt Diaz weer gevaarlijk, maar hij wordt goed afgestopt door Neymar. Een schot van Richarlison wordt opgevangen door David Ospina. De Brazilianen hebben moeite om een gat in de Colombiaanse muur te vinden. Richarlison krijgt weer een kans als Neymar een kopbal naar hem verlengt. Hij wordt afgeblokt. Het spel wordt gaandeweg fysieker met negen overtredingen aan beide kanten. Brazilië heeft vijf schoten, waarvan een op doel. Het enige schot van de Colombianen in de eerste helft, resulteerde in een doelpunt.

Het eerste kwartier in de tweede helft wordt volledig afgewerkt op de speelhelft van Colombia. Neymar wordt goed aangespeeld voor het doel van Ospina, strekt zich tot het uiterste, maar kan nog net niet bij de bal. Een ander schot van hem vanop de rand van het strafschopgebied gaat naast het doel. De Brazilianen zijn dominant, maar zo ook de Colombianen in hun verdediging. Neymar kan op gegeven moment doorbreken, maar wat de gelijkmaker moest zijn, eindigt op de paal. Casemiro's poging is niet scherp genoeg.

Met een kwartier te gaan kopt Roberto Firmino de voorzet van Lodi Dos Santos krachtig binnen. Ospina mist de bal. De VAR komt eraan te pas. De goal wordt toegekend (1-1), de Colombianen blijven minutenlang  protesteren. Aan de reguliere 90 minuten worden 10 minuten toegevoegd. Genoeg tijd voor nog een goal. Brazilië blijft op de speelhelft van de Colombianen. Op affluiten van de wedstrijd kopt Casemiro de bal uit de hoekschop van Neymar binnen, 2-1.