Verdachte dodelijk verkeersongeluk betaalde bij rijschool
19 Jun, 02:54
foto


Fransman Joshua S. (22), die een verkeersongeluk met twee doden heeft veroorzaakt in Coronie, verklaarde vrijdag tijdens zijn voorgeleiding bij de officier van justitie dat hij niet weet hoe zijn rijbewijs niet in het systeem voorkomt, want hij is wel naar een rijschool gegaan. Hij betaalde SRD 5.500 bij de rijschool. Zijn advocaat Maureen Nibte vraagt dat onderzoekshandelingen in deze zaak worden verricht en dat de verdachte vanuit het cellenhuis Wageningen wordt overgebracht naar Paramaribo.
 
Volgens de advocaat is een onderzoeksbelang om te weten van wie de Fransman het rijbewijs heeft ontvangen. Zij zegt dat onderzocht moet worden of de verklaring van de jongeman op waarheid berust. Joshua S. heeft verklaard dat hij naar een rijschool is gegaan waarbij hij ook rijexamen heeft gemaakt. Hij weet echter niet of hij was afgewezen of geslaagd. Ook is hij geweest voor het afrijden. Volgens hem heeft hij alles normaal gedaan op Nieuwe Haven.

De Fransman is te Wageningen opgesloten. Nibte heeft gevraagd om de jongeman naar Paramaribo over te brengen. Zij vindt dat er veel onderzoeksbelang in Paramaribo is. De verdachte praat Frans en heel gebrekkig Nederlands en Sranan. Hij kon daardoor niet aangeven waar de rijschool is, maar hij kan wel aanwijzen waar het in Paramaribo is. Hij noemt ook namen van personen.

Oetrakoemari Barsati (56) en haar kleindochter Shanegee Barsati (13) zijn bij het verkeersongeluk in Coronie omgekomen. Joshua S. wordt ook het verwijt gemaakt van valsheid in geschrifte, omdat de foto van zijn rijbewijs die hij in zijn telefoon heeft getoond, welk vals blijkt te zijn.

Het verkeersongeval vond plaats op de Oost-Westverbinding bij plantage Moy. Het dertienjarige meisje dat een nekfractuur had opgelopen, vertoonde geen teken van leven meer. De grootmoeder die bewusteloos was, werd gereanimeerd door omstanders. De andere personen in de auto, de bestuurder, zijn vrouw (22) en een driejarig kind werden samen met grootmoeder Barsatie voor medische behandeling afgevoerd naar het Mungra Medisch Centrum. Kort na aankomst in het ziekenhuis, overleed de vrouw.
 
De bestuurder reed met de vier inzittenden vanuit Paramaribo in de richting van Nickerie. Op gegeven moment zou de bestuurder uitgeweken zijn voor diepe kuilen in de weg, waarbij hij de controle over de besturing van het voertuig heeft verloren. De auto is over de kop geslagen, botste vervolgens tegen een schutting aan om te eindigen in het kanaal langs de weg.
Advertenties