Ramadhin ingenomen met 'drive-thru vaccinatie'
18 Jun, 08:43
foto
De eerste drive-thru om zich te kunnen vaccineren is de eerste dag druk bezocht. Veel mensen hebben hier gebruik van gemaakt. (Foto's: René Gompers)


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is heel blij met de ‘drive-thru vaccinatie’ bij Sana Budaya op Paramaribo Noord.  Hij kondigt aan dat er meerdere drive-thru prikpunten komen. Donderdag is een behoorlijk lange file auto’s met personen die wilden vaccineren, door zon en regen afgehandeld. Daarnaast was er ook een normale ‘walk-in’ mogelijkheid waar eveneens honderden personen van gebruik hebben gemaakt.

Ramadhin is naar het cultureel centrum getogen om te kijken hoe het er aan toe gaat. “Ik ben tot nu toe heel tevreden met de opzet,” deelt hij aan Starnieuws mee. “Het is een nieuwe opzet waarbij je tegelijk een ‘walk-in’ en een ‘drive-thru’ heb. De organisatie is perfect; beide zaken lopen simultaan zonder dat ze elkaar overlappen.” Net als de mensen die zich te voet hebben aangemeld worden de mensen in de auto’s geregistreerd, geïnterviewd, gevaccineerd, geobserveerd. Zij blijven tijdens al die processen gewoon in de auto zitten. Een vereiste is dat er minimaal 2 personen in een auto moeten zijn.Arun Hindori van de Cirkel Group, de organisator van prikpunt Sana Budaya is ook onder de indruk van het autobezoek. “We hadden niet echt gehoopt op een drukte omdat het de eerste keer is,” merkt hij op. “Maar het is een hit. De auto’s staan tot in de zijstraten in de rij om naar de drive-thru te komen.”

Minister Ramadhin geeft aan dat hij heel lang heeft uitgekeken naar deze soort dienstverlening. “Ik ben heel blij dat het is uitgevoerd. Er komen meer van deze drive thru locaties. Daar zijn we al mee bezig. We zoeken naar de juiste plekken waar je een goede ‘flow’ kan hebben. Maar hier loopt precies conform onze opzet.” Prikpunt Sana Budaya kan de komende vier weken aangedaan worden.
Advertenties