2e 'drugsvliegtuig' in Guyana uitgebrand aangetroffen
15 Jun, 17:00
foto
Het uitgebrande toestel dat in Guyana is aangetroffen. De inzittenden zijn waarschijnlijk nog in het gebied. De Guyanese politie is op zoek naar hen. (Foto: Stabroek News)


Twee 'drugsvliegtuigen' zijn betrokken bij de cocaïnezaak die Suriname en Guyana aan het onderzoeken zijn. Een uitgebrande Cessna 206 is aangetroffen in Guyana in de omgeving van Kwakwani ten westen van Suriname.

Het vliegtuig werd volledig uitgebrand aangetroffen, zo meldt het Guyanese ministerie van Binnenlandse Zaken. Onderzoek toonde een uitgebrande Cessna zonder drugs of verbrande lichamen. Aangenomen wordt dat het toestel na de landing in brand is gestoken.

De inzittenden zijn vermoedelijk nog in het gebied. Er is een zoekactie op touw gezet, terwijl er wegversperringen zijn opgeworpen om de verdachten in de kraag te kunnen vatten, meldt Stabroek News.

Het tweede vliegtuig slaagde erin te landen in Kaaimangrasie in Suriname. Een gemengd team heeft 490 kg cocaïne onderschept. Er zijn geen piloten of andere inzittenden aangetroffen. 

Vorige maand onderschepten de Guyanese autoriteiten een vliegtuig met 450 kilo cocaïne in de buurt van het inheemse dorp Orealla. De twee inzittenden van het vliegtuig beweerden dat ze op weg waren naar Suriname om een ​​lading magnesium af te leveren. De lading bleek echter te bestaan uit cocaïne.
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September