Copa America: Paraguay overweldigt Bolivia
14 Jun 2021, 23:11
Ruben Cordano knielt verslagen in het Boliviaanse doel. De Paraguayanen hebben zijn doel continu bestookt. Drie keer trilden de netten van Cordano.

Paraguay heeft zijn overwicht op Bolivia in de tweede helft omgezet in doelpunten. Bolivia moest de tweede helft met tien man verder nadat Jaume Cuellar zijn tweede gele kaart kreeg. De VAR is enkele keren ingeroepen, wat de eerste helft ook verlengd zag met acht minuten. De speler van het duel was ongetwijfeld de Paraguayaan Angel Romero, die onvermoeibaar leek en bleef beuken op het doel van Bolivia. Paraguay heeft de Copa America twee keer gewonnen, voor het laatst in 1979. Bolivia's enige Copa titel is van 1963.

Paraguay test goalie Ruben Cordano al in de eerste minuten van het duel in  Estádio Olímpico Pedro Ludovico. Paraguay krijgt met nog geen minuut spelen een kans, maar Cordano redt. Het schot van Angel Romero na de hoekschop die erop volgt, gaat over het doel. De Paraguayanen blijven het doel van Cordano bestoken, maar het is uiteindelijk Bolivia die al vroeg scoort na een penalty.

Arbiter Diego Haro fluit voor handbal door Angel Romero. De VAR komt er aan te pas en de bal gaat op de stip. Erwin Saanvedra maakt geen fout en trapt de bal met een kwartier spelen in het doel van Antonio Silva. Het geeft de Bolivianen, die tot nog toe weinig aan de bal kwamen, een enorme boost.

Op gegeven moment wordt Gabriel Avalos neergehaald door de Boliviaanse goalie. Opnieuw komt de VAR eraan te pas. Buitenspel klinkt het oordeel. Opluchting bij de Bolivianen. Het is Paraguay die de meeste kansen schept, maar niet tot scoren kan komen. Kort voor de rust, krijgt Angel Romero de bal keurig aangespeeld, maar hij slaagt er op de een of andere manier niet in af te ronden. De bal gaat naast het doel.

Met 8 minuten 'blessuretijd' in de eerste helft speelt Jaume Cuellar het klaar om zijn tweede gele kaart voor de avond te krijgen. Bolivia moet met tien man verder.

Na de rust is het duidelijk dat Paraguay op zoek gaat naar ten minste de gelijkmaker. Voor Bolivia worden het 45 lange minuten en dan nog met tien man. De Boliviaanse goalie wordt opnieuw keer op keer bestookt. Het schot van Alejandro Romero Gamarra spat uiteen op de deklat. Twee minuten later is het na diverse pogingen raak. Angel Romero schiet de gelijkmaker binnen, Cordano verslagen, 1-1.

Drie minuten later schiet Gamarra de tweede binnen nadat hij een kopbal van Carlos Gonzalez voor de voeten krijgt. Cordano voor de tweede keer verslagen, 2-1 voor de Paraguayanen. Bolivia wordt nog gevaarlijk via invaller Carlos Gonzalez, maar goalie Silva redt. Dan is het tijd voor de tweede van Angel Romero in de 80e minuut, 3-1.