Marathonbehandeling begroting en Herstelplan
15 Jun, 00:00
foto
De aangepaste begroting 2021 en het Herstelplan 2020-2022 worden gezamenlijk in behandeling genomen.


Het streven van Assembleevoorzitter Marinus Bee is om later op de dag - om 9.00 uur - te beginnen met de behandeling van de aangepaste begroting 2021 en het Herstelplan 2020-2022. Er zullen marathonvergaderingen gehouden worden deze week. De vergaderingen zijn gepland tot 21.00 uur zegt Bee in gesprek met Starnieuws.

Alle leden hebben een uur en een kwartier de tijd om hun licht te laten schijnen op beide documenten. Dat is bijkans 60 uur. Daarnaast heeft de regering alle ruimte op in te gaan op de betogen van de Assembleeleden. Er wordt vergaderd op de maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en als het nodig is zaterdag.

De begroting en het Herstelplan zullen gezamenlijk worden behandeld. Dit is maandag afgesproken in een huishoudelijke vergadering, deelt de Assembleevoorzitter mee. De goedkeuring van de aangepaste begroting en het Herstelplan zijn eisen die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gesteld voordat de officiële goedkeuring wordt gegeven. Het Herstelplan heeft ook de goedkeuring van het IMF. Begroting en Herstelplan zijn in overeenstemming met het IMF-programma.

Voordat de Assembleevergadering begint, worden alle personen die het gebouw betreden, geswabt. In ongeveer 20 minuten wordt het gehele proces afgewikkeld. In de vergaderzaal zullen ook niet alle Assembleeleden hun stoel innemen. Een deel volgt de vergadering vanuit de fractiekamer of andere locaties. Voor de regering en deskundigen zijn er ook regels waar ze zich aan dienen te houden.
Advertenties

Sunday 19 September
Saturday 18 September
Friday 17 September