Canada beëindigt Natio's droom naar Qatar, 4-0
09 Jun 2021, 00:00

Suriname heeft hard gewerkt, maar het mocht niet baten. Jonathan David heeft kans gezien om  een hattrick te scoren in de tweede helft; 4-0 voor Canada. Het is dus Canada dat doorgaat naar de tweede ronde van de Concacaf WK-kwalificatieronde voor Qatar. Natio had moeite om in de tweede helft een aanval op te bouwen.

Jonathan David (59e minuut) verslaat Natio-doelman Walter Hahn met een laag schot, nadat de verdediging faalde. De assist kwam dit keer van Alphonso Davies, die in de eerste helft scoorde op aangeven van David. Hij scoort zijn tweede 24 minuut later met een kalm schot, 3-0. De hardwerkende Hahn krijgt een penalty tegen zich wanneer hij een aanstormende speler vloert. David krijgt de kans om zijn hattrick te maken. Heel kalm legt hij zijn derde in de mand voor Canada.

Vier wissels van Natio-coach Dean Gorré in de tweede helft hebben het tij niet kunnen keren voor Suriname. De mooiste kans voor een eerredder komt in de 70e minuut als Sheraldo Becker de bal speelt naar de ingevallen Mitchell Te Vrede, die het echter hoog boven het doel van Milan Borjan plaatst.

Het aantal schoten op doel toont de dominantie van Canada, 14 van de 12. Natio had zeven schoten waarvan 1 op doel. Canada had tijdens dit treffen met Suriname genoeg aan een gelijkspel, terwijl Suriname moest winnen. Canada was als favoriet getipt, maar het was de vraag of Natio zou kunnen stunten. Na een goede eerste helft voor Natio, was de tweede helft volledig voor Canada.