SHI wil nog drie monumenten op Baba en Mai plein
25 May 2021, 11:26
foto


De Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI) is van plan om monumenten van drie verzetsstrijders te onthullen op het Baba en Mai plein tijdens de herdenking van 148 jaar Hindostaanse immigratie op 5 juni. Voor de plaatsing van de monumenten is er toestemming nodig van de Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname, omdat het Baba en Mai plein valt binnen de Unesco Werelderfgoedsite.

Ramon Jawalapersad, ondervoorzitter van SHI, zegt dat hij niet op de hoogte was dat er toestemming nodig was van het Directoraat Cultuur en/of de Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname. Hij heeft intussen contact gemaakt met de instanties om alsnog toestemming te krijgen voor de plaatsing van de monumenten. Hij is ook bereid om zaken die verkeerd zijn aangepakt, te corrigeren.

De beelden van Jumpa Raygaroo, Ramjanee en Mathura zijn al op het plein geplaatst voor de onthulling op 5 juni. De monumenten zijn nog volledig 'verpakt'. Jawalapersad zegt dat het besluit voor de plaatsing van de drie monumenten al een jaar geleden was genomen door SHI. Er is gekozen voor het Baba en Mai plein, omdat dit plein een belangrijke culturele en maatschappelijke functie binnen de samenleving vervuld. Het is door zijn historische betekenis een cruciale ontmoetingsplaats voor grote delen van de bevolking bij diverse aangelegenheden, zegt de SHI-ondervoorzitter.

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April