De eerste stap naar vaccinatiedwang
20 May 2021, 23:12
foto


In mijn vorig artikel had ik reeds gezegd dat mensen die niet gevaccineerd zijn, openlijk met discriminatie worden bedreigd, namelijk dat zij niet in een taxi kunnen stappen, niet kunnen shoppen, sporten en reizen zonder een vaccinatiepaspoort. Kortom, wie niet gevaccineerd is, zal geïsoleerd raken.  

Op dinsdag 18 mei 2021 zijn de aangepaste Covid-maatregelen bekendgemaakt. Daarin lees ik de volgende maatregel:
Note met betrekking tot dispensatie formulieren.
Alle individuele dispensatieformulieren, verstrekt door het Kabinet van de President, komen per 31 mei 2021 te vervallen. Verzoeken voor verlenging worden slechts gehonoreerd indien betrokkene beschikt over een bewijs van volledige vaccinatie. Collectieve dispensatie formulieren (bedrijfspersoneel etc.) blijven vooralsnog geldig.

Een individuele dispensatie wordt verleend aan een persoon, zodat die over straat kan tijdens de lockdown, meestal voor het uitvoeren van zijn essentiële werkzaamheden. Vanaf 01 juni 2021 krijg je deze dispensatie alleen als je volledig bent gevaccineerd. Het gevaccineerd zijn is de doorslaggevende factor geworden bij het honoreren van het dispensatieverzoek.

Stelt u zich het volgende even voor:
Meneer A en meneer B doen precies hetzelfde essentiële werk. Allebei hebben de dispensatie nodig om over straat te kunnen tijdens de lockdown voor het doen van hun werk. Meneer A krijgt de dispensatie, omdat hij volledig is gevaccineerd. Meneer B krijgt de dispensatie niet, omdat hij niet is gevaccineerd. Dat is discriminatie op basis van iemands medische status. 

Artikel 8 lid 2 van de Grondwet van de Republiek Suriname verbiedt een dergelijke maatregel:  
Niemand mag op grond van zijn geboorte, geslacht, ras, taal, godsdienst, afkomst, educatie, politieke overtuiging, economische positie of sociale omstandigheden of enige andere status gediscrimineerd worden.

Het is betreurenswaardig dat deze route wordt bewandeld, want het getuigt niet van enig respect voor het zelfbeschikkingsrecht van elk individu. Wie niet wil meedoen met het medisch experiment (vaccinatie), mag ook niet gedwongen worden om mee te doen, ook niet via een indirecte dwang, zoals nu het geval is met de bovengenoemde discriminerende maatregel.   

Ik ondersteun de maatregelen ter beteugeling van Covid; het mondkapje wordt trouw opgedaan, de handen worden keurig gewassen en ik hou afstand van anderen. Maar wat ik niet accepteer is een vertrapping van mijn grondrechten, met name mijn zelfbeschikkingsrecht om zelf te bepalen wat in mijn lichaam gaat en wat niet.

Mr. Patrick A. Bhagwandin CAMS
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May