4e douanier aangehouden in zaak illegale houtuitvoer
14 May, 16:39
foto


Een vrouwelijke douanier is vandaag aangehouden voor betrokkenheid bij de grootschalige illegale uitvoer van hout. Het Openbaar Ministerie bevestigt tegenover Starnieuws dat de ambtenaar in verzekering is gesteld.
 
De vandaag aangehouden douanier heeft zich samen met haar advocaat Maureen Nibte aangemeld. Nu zijn vier douaneambtenaren in verzekering gesteld.
 
Een van de douaneambtenaren krijgt juridische bijstand van advocaat Chandra Algoe. Zij is ook advocaat van een inklaarder, medewerker van een inklaarder en een exporteur. Zij heeft nog geen toegang tot haar cliënten. Deze drie verdachten en drie medewerkers van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zijn woensdag gearresteerd.
 
Het Openbaar Ministerie heeft een contactverbod opgelegd aan de verdachten en hun raadslieden. De drie medewerkers van SBB en een douanier krijgen rechtsbijstand van advocaat Nibte.
 
100 containers hout zijn recent ontdekt door de Vliegende Brigade op de Jules Sedney Haven. Deze waren reeds verzegeld voor uitvoer. Er is daarbij grootschalige illegale uitvoer van dit product voorkomen. Het Openbaar Ministerie heeft de opdracht gegeven tot een multidisciplinair onderzoek.
Advertenties