WK-droom Futsal natio voorbij
07 May 2021, 22:40
foto
Suriname is met 12-1 ten onder gegaan tegen Costa Rica tijdens de Concacaf Futsal Championships 2021.


De droom van de nationale zaalvoetbalploeg om door te stromen naar het Wereldkampioenschap Futsal is  voorbij. De ploeg heeft vanavond tijdens de Concacaf Futsal Championships 2021 in Guatemala met 1 tegen 12 verloren van Costa Rica.

Suriname heeft zijn eerste wedstrijd tegen Panama met 1-11 verloren. De Futsal natio won daarna met 5-4 van Mexico en kreeg weer hoop. Nadat Panama Mexico versloeg, eindigde de selectie op de tweede plaats in poule b, na Panama.

In de kwartfinale bleek Costa Rica maten te groot te zijn voor de Surinaamse ploeg. De Surinaamse ploeg was op elk terrein de mindere en liet het initiatief angstvallig over aan de tegenstander. Costa Rica maakte daar dankbaar gebruik van, domineerde de gehele wedstrijd en behaalde een monsterzege op Suriname. Hiermee is Suriname uitgeschakeld voor verdere deelname, terwijl Costa Rica zijn opwachting maakt in de halve finales.

De jeugdige doelverdediger Resham Panchoe, die gerust de beste Surinaamse speler op dit toernooi genoemd mag worden, kon ondanks zijn degelijk optreden niet voorkomen dat Suriname zwaar onderuit ging tegen de titelverdediger.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May