Hof beslist positief op verzoek veroordeelde
01 May, 13:09
foto


Anthony K., die veroordeeld is voor het verwonden van een ander, is door het Hof van Justitie in vrijheid gesteld. Het hof besliste positief op het verzoek tot de vrijlating van de man die al twee derde van de opgelegde straf door de kantonrechter, heeft uitgezeten.

Anthony K. was gevonnist tot vijftien maanden celstraf waartegen hij hoger beroep heeft aangetekend. Zijn advocaat Maureen Nibte vindt dat de man in het ongewisse verkeerde enerzijds over het aanvangen van zijn zaak in hoger beroep en anderzijds zijn Voorwaardelijke Invrijheidstelling.

“Het voor verzoeker uitblijven van de behandeling van de zaak in Hoger Beroep is in strijd met het rechtszekerheidsbeginsel en in het verlengde daarvan het vertrouwensbeginsel. Het rechtszekerheidsbeginsel streeft ernaar om burgers de zekerheden te waarborgen die hen rechtens toekomen”, zegt Nibte.

Anthony K. wil dat zijn zaak in beroep wordt behandeld, omdat hij niet eens is met het vonnis van de kantonrechter. Hij is op 23 februari 2021 gevonnist.
Advertenties

Saturday 15 May
Friday 14 May
Thursday 13 May