Robby Roeplall krijgt Koninklijke onderscheiding
27 Apr 2021, 14:27
foto
Robby Roeplall (r) heeft de draagversierselen en oorkonde behorende bij zijn Koninklijke onderscheiding voor zijn woning in Rokanje, Nederland ontvangen.


Robby Roeplall heeft een Koninklijke onderscheiding gehad van de Nederlandse koning Willem-Alexander. De draagversierselen met oorkonde die bij de onderscheiding horen zijn vandaag aan Roeplall in zijn woonplaats Rockanje overhandigd. Door de Covid-19-pandemie heeft hij deze versierselen buiten zijn huis in ontvangst genomen.  

Roeplall heeft zich gedurende 30 jaar vrijwillig ingezet voor de integratie en betrokkenheid van de Hindoestaanse gemeenschap in de Nederlandse samenleving en leverde een bijdrage aan de belangenbehartiging van de Hindoestanen in Nederland. Dit deed hij door zijn diverse werkzaamheden bij de Stichting Shri Sanatan Dharma Utrecht (1988-1998), Shri Sanatan Dharma Maha Sabha Nederland (1989-1996), Hindoeraad Nederland (2001-2004). Bij deze organisaties was hij de secretaris. Hij is ook penningmeester geweest van het CDA in Utrecht (1988-1996).

Vanaf 1992 tot heden zet hij zich in als vrijwilliger bij het Ontmoetingsproject ASHA te Utrecht. Hier geeft hij o.a. voorlichting over bewegen, gezondheid en wonen en helpt hierbij mee aan de participatie en emancipatie van de Hindoestanen in Utrecht.

Ook in Suriname was Roeplall actief. Eind jaren zeventig/tachtig heeft hij de functies van secretaris en voorzitter van de Surinaamse Tennisbond vervuld. Van 1981 tot 1987 is hij onbezoldigd voorzitter geweest van de intersectie pedagogiek van de Pedagogische Academies in Suriname.

De mededeling van de koninklijke onderscheiding van Roeplall is inmiddels gedaan in het Nederlandse Staatsblad van 26 april 2021. De Koninklijke onderscheiding blijft eigendom van de Staat en moet bij overlijden door de nabestaanden worden teruggegeven. Het draaginsigne en de oorkonde blijven eigendom van de persoon die de onderscheiding heeft gehad.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May