Agressieve Natio rust met 3-0
27 Mar 2021, 21:56
Nigel Hasselbaink scoort het eerste doelpunt van Suriname. Hij heeft twee doelpunten op zijn naam staan in de eerste helft. (Beeld: STVS)

Met twee doelpunten van Nigel Hasselbaink en een autogoal van Francois Croes, gaat Suriname comfortabel de rust in met 3-0. Suriname is de wedstrijd tegen Aruba sterk aanvallend begonnen. Aruba was in de eerste 20 minuten niet in staat zijn eigen helft te verlaten.

Het Surinaamse elftal zit goed op de bal, terwijl het team van coach Stanley Menzo veel balverlies lijdt. Natio heeft mooie combinaties in de aanval, terwijl de Arubaanse goalie, Eric Abdul, zeker drie prachtige saves heeft gemaakt. Aan Surinaamse zijde had doelman Warner Hahn nauwelijks wat om handen.

Het eerste doelpunt van aanvaller Hasselbaink komt uit een mooie combinatie in de 19e minuut. Een autogoal van centrale verdediger Croes, brengt de score voor Suriname nog voor het half uur om is op twee. Hasselbaink pakt zijn tweede doelpunt een kwartier na zijn eerste. Voor de tweede helft is het de vraag of coach Stanley Menzo veranderingen brengt in het spelbeeld van zijn team. Suriname zit in elk geval goed in zijn vel op het veld.