Record-vaccinatie van ruim 1.600 personen in KKF
14 Mar 2021, 00:00
foto
Honderden mensen hebben zich zaterdag laten vaccineren bij de KKF met het vaccin AstraZeneca. 1619 personen hebben een prikje gekregen. (Beeld: SU4SU)


Een recordaantal van 1.619 personen is zaterdag gevaccineerd met het Covid-19 vaccin, AstraZeneca.
Het was een komen en gaan van mensen die zich zaterdag bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) hebben laten vaccineren. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft met steun van het bedrijfsleven van 8 tot 17.00 uur een vaccinatiecampagne gehouden.

Zestig- en veertigplussers met risicofactoren mochten zich vaccineren. Er is massaal gevolg gegeven aan de oproep om zich via het nummer 178 zich aan te melden voor de vaccinatie. De vraag om te vaccineren was heel groot.

De bedrijven Fernandes en Parbo Brouwerij hebben de kosten van de vaccinatie in KKF op zich genomen. Vrijwilligers van de bedrijven en SU4SU hebben assistentie verleend om zaken ordelijk te laten verlopen. Sinds de vaccinatie is begonnen, is gisteren de grootste groep gevaccineerd. Het streven van gemiddeld 150 personen per uur te vaccineren is ruim gehaald.

Veel mensen hebben gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid die is geboden. Anderen die zich al geregistreerd hadden, vinden dat het BOG hen de voorkeur moest geven. Nu mochten ook mensen die zich nog niet online opgegeven hebben ook een prikje halen door te bellen naar 178.

De organisatie is tevreden met de massale reactie vanuit het publiek om zich te laten vaccineren. Volgens de telling op de website hebben 5.425 als de eerste dosis toegediend gekregen. 14.593 personen hebben zich tot nu toe geregistreerd.

Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November