Krijgsraad antwoordt op 31 maart over excepties Kanhai
26 Feb 2021, 09:59
foto
Desi Bouterse en zijn echtgenote worden verwelkomd door een sambura-groep. De zitting heeft kort geduurd. (Foto: Raoul Lith)


De Krijgsraad zal op 31 maart en uitspraak doen over de excepties die raadsman Irvin Kanhai heeft opgeworpen in de 8 december verzetszaak. Kanhai vindt dat auditeur-militair Manro Danning een mislukte poging ondernomen heeft om goed te praten dat hij structureel en flagrant in strijd met de wet handelt. 

Verdachte Desi Bouterse is begeleid door een groep aanhangers en zijn echtgenote op de zitting geweest. Hij werd verwelkomd door een samburagroep. Er was veel politie op de been om ervoor te zorgen dat zaken zo ordelijk mogelijk verlopen.

Kanhai blijft erbij dat de dagvaarding nietig verklaard moet worden omdat deze niet voldoet aan de eisen. Het bescheid dat door de vervolgingsambtenaar en nadrukkelijk niet door de auditeur-militair is uitgereikt, voldoet volgens de raadsman niet zeker twee van de bepalingen in artikel 242 van Strafvordering.

Nadat Danning aan het woord is gekomen, heeft Kanhai zijn zienswijze hierop gegeven. De Krijgsraad zal zich buigen over wat naar voren is gebracht en eind volgende maand een oordeel vellen over de bezwaren die door Kanhai naar voren zijn gebracht.

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April