Fariyal Renfurm nieuwe directeur NVB
23 Jan 2021, 02:47
foto
Fariyal Renfurm, nieuwe directeur NVB. Rechts minister Albert Jubithana van TCT.


Fariyal Renfurm, dochter van Brunswijk, is benoemd tot directeur van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB). Zij was in augustus 2020 benoemd tot president-commissaris van het NVB. Deze functie wordt nu ingevuld door Rudisa-topper Anand Pherai, die als enige behouden werd in de raad van commissarissen (rvc).

Humphrey Dundas, directeur Volkscommunicatie op het Kabinet van de Vicepresident, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Renfurm al zeven jaar verbonden is aan NVB. Zij heeft diverse functies vervuld, waaronder ook in het management. Zij is eerder niet benoemd als directeur, omdat Guno Robertson een 'wurgcontract' had. Robertson is intussen ontslagen, maar hij legt zich daar niet bij neer. Hij vecht zijn ontslag aan via de groene tafel.

De Raad van Ministers heeft de aanstelling van Renfurm goedgekeurd. Vrijdag werden Renfurm en Pherai tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders geïnstalleerd in hun functie door minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. De rvc zal worden aangevuld, deelt Dundas mee.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November