Plan voor ordening Jodenbreestraat in de maak
22 Jan, 22:32
foto
Districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola. (Foto: CDS)


Het Platform Ontwikkeling Jodenbreestraat zal zich buigen over ordening van de Jodenbreestraat. Dit platform is donderdag geïnstalleerd door districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost. “Mijn visie is om de Jodenbreestraat tot ontwikkeling te brengen”, zegt Bhola. Het platform zal samen met de ondernemers en de straatverkopers de beoogde ontwikkeling moeten brengen.

Centraal bij de ordening van de omgeving staan het bewaren van de rust, orde en hygiëne. Bhola geeft aan dat hij in niemands nadeel wil handelen en slechts de wet wil gehoorzamen. Hij meent dat het proces niet eenvoudig zal zijn en verwacht dan ook advies van het platform. “Zij zijn de ontwikkeling. Als zij het zelf ter hand kunnen nemen, waarom zou ik dan geen vergunning tekenen. We gaan alles op papier zetten, elkaar verstaan en alles ordenen.”

Ondernemer Joan Verwey noemt het gesprek dat vooraf is gegaan aan het tot stand komen van het platform, heel bevredigend. Ze vertelt dat ondernemers en straatverkopers hun zegje hadden gedaan bij het parlement en er meteen daarna overleg met Bhola plaatsvond. Volgens haar is er nu ook een bepaalde saamhorigheid onder de groep en belangrijk is dat zij met elkaar in contact blijven. Ook collega Patrick Koebi uit zich tevreden. Hij trad als eerst in contact met parlementariër Edgar Sampie, die het proces verder op gang bracht. Koebi praat van een werkbaar systeem en vraagt collega’s volgens de regels te werken, meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties