Communicatie?
21 Jan, 18:20
foto


De afgelopen dagen werd mijn aandacht getrokken door twee berichten.
"ROS en TCT willen toerisme op nationaal niveau aanpakken" en "Regering, President, VP en First Lady krijgen woordvoerders".

Met betrekking tot het eerste bericht het volgende:
Omdat ik mij erg interesseer voor het toerisme in Suriname en hoop in de nabije toekomst toch meerdere groepsreizen naar Suriname te kunnen organiseren, wilde ik mijn licht eens opsteken op de site van het Ministerie van TCT over deze samenwerking. Dus maar eens gegoogeld op TCT Suriname. Gelijk raak! Het resultaat stemde mij hoopvol: www.mintct.sr. Maar deze hoop bleek ijdel.

Het bleek om een site te gaan die blijkbaar niet meer in gebruik is, want de laatste bijdrage ging over de aankondiging van een conferentie in 2010. Omdat TCT staat voor Transport, Communicatie en Toerisme lijkt het mij een optie voor de afdeling communicatie om deze site op zwart te zetten of geheel te verwijderen.

Mijn tweede poging dan maar! De officiële regeringssite www.gov.sr. Een duidelijke site waarbij de mogelijkheid is om te kiezen voor het tabblad "kabinetten en ministeries". Ik kom op een pagina waar alle ministeries en kabinetten worden genoemd inclusief een fotootje van het betreffende kantoorgebouw en de naam van de betrokken minister. Maar ook hier gaat het fout. Door op het betreffende ministerie te klikken is het de bedoeling dat je automatisch naar de juiste pagina wordt doorgestuurd. Bij 15 van de 17 ministeries gaat het goed. Maar u raadt het al: Het ministerie van TCT geeft niet thuis.

Het lijkt mij dat een ministerie dat verantwoordelijk is voor communicatie toch op zijn minst er voor moet zorgen dat zijn eigen internetsite op orde is en bereikbaar. Iemand had toch de afgelopen maanden moeten opmerken dat iets niet goed gaat of wanneer het bekend is, er iets aan moeten doen?

Wat mij tenslotte opvalt en wat verontrustend is, is dat de regeringssite niet beveiligd is. Zeker voor een belangrijke site als de officiële regeringssite is dit een must. Zelfs de website van mijn kapper heeft dat voor elkaar! Je gaat je afvragen hoe het verder met de internetbeveiliging van de regering gesteld is!

In het licht van het voorgaande begrijp ik enigszins dat de President, Vicepresident, Regering en First Lady een eigen woordvoerder hebben gekozen, al moeten we natuurlijk afwachten hoe die communicatie gaat.

Tot slot heb ik twee vragen die ik graag beantwoord zou willen zien.

Wat is de  URL van de site van het Ministerie van TCT?

Hoelang duurt het voordat het ministerie van TCT zijn eigen communicatie op orde heeft, zodat een ieder zich kan informeren inzake de activiteiten van het door de regering zo gewenste toerisme?


Reacties graag naar
Gerard Davina
gerarddavina@home.nl


Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March