DNA-leden willen ingrijpen regering in woningbouwproject
18 Jan, 11:35
foto
In woningen van de overheid aan de Emile Alvaresstraat wordt er ingebroken. Er worden ook vernielingen aangericht.


De Assembleeleden Kishan Ramsukul, Cedric van Samson en Chanrui Wang (allen fractieleden van de VHP) hebben de aandacht van de president gevraagd voor problemen die zich voordoen bij het sociaal woningbouwproject aan de Emilie Alvaresstraat (Paramaribo-noord). Zij hebben zich georiënteerd op het project. Op het project zijn er pogingen ondernomen om de woningen te kraken en in te breken. Er zijn ook vernielingen aangebracht. De Assembleeleden vragen permanente bewaking om verdere schade te voorkomen.

De Assembleeleden willen weten aan wie de woningen zijn toegewezen en aan welke voorwaarden deze personen moesten voldoen. "Uit onze waarnemingen is gebleken dat de woningen niet alleen zijn toegewezen aan personen van
lagere inkomensgroepen, ook niet alleen aan personen van de middenklasse, maar ook aan rijke personen die naar onze mening nooit in aanmerking mochten komen van een volkswoning," stellen de volksvertegenwoordigers.

Het blijkt dat de werkzaamheden bij dit project stopgezet zijn en dat er ook geen nutsvoorzieningen aanwezig zijn. Hoe gaat de regering dit project afronden en opleveren? Binnen welke termijn kunnen wij dat verwachten? Zijn er nog huizen die nog niet toegewezen zijn? Hoe wil de regering deze toewijzen aan gezinnen die dit hard nodig hebben? Wat zijn de voorwaarden waaraan zij moeten voldoen? vragen de Assembleeleden aan de president. Zij willen nader geïnformeerd worden over dit project, zodat ook behoeftige mensen in aanmerking kunnen komen voor een woning.
Advertenties

Saturday 06 March
Friday 05 March
Thursday 04 March