Mangre concentreert zich op loonronde leerkrachten
09 Jan, 00:54
foto
Reshma Mangre, voorzitter van de BvL en ALS.


Later deze maand zullen onderhandelingen beginnen met de regering over een loonronde voor ambtenaren en leerkrachten. Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname zegt in gesprek met Starnieuws zij nog niet kan aangeven hoeveel loonsverhoging voor leerkrachten gevraagd zal worden. Gelet op de omstandigheden moet het wel een vrij redelijk bedrag zijn. De regering heeft de Sociaal Economische Raad gevraagd advies uit te brengen over de hoogte van de loonronde zonder dat de economie oververhit raakt door te veel geld in omloop te brengen.

“Ik ben een strijder en zal het onrecht altijd bestrijden of het nou als Assembleelid of als vakbondsleider is,” zegt Mangre. Ze is 20 jaar in de vakbeweging en benadrukt dat zij goed gebruik zal maken van de kans om als een vakbondsleider en Assembleelid, de kwaliteit van het onderwijs te helpen verbeteren. Mangre geeft aan dat daarvoor  meer geld op de begroting voor onderwijs moet komen. Niet voor salarissen per se, maar ook voor investeringen, legt ze uit.

De vakbondsleider wil dat het onderwijs en het onderwijssysteem afgestemd worden op de nieuwe ontwikkelingen in de wereld en de toekomst van het land. Enkele aandachtspunten zijn technisch onderwijs om aan de vraag op de markt te voldoen, en onderwijs in ondernemerschap zodat “niet iedereen bij de overheid terecht komt.” Mangre heeft ook graag dat er meer communicatie komt tussen de onderwijsminister en het veld. De leden zijn tevreden met de huidige minister, maar ze willen vaker betrokken worden bij de besluiten die ze neemt.

Mangre blijft vooralsnog voorzitter van BvL en ALS. Door de Covid-situatie moet er een nieuwe datum voor de verkiezingen worden uitgeschreven. “We zijn wel voorbereidingen aan het treffen voor wanneer het zover is,” deelt ze mee. “Door de Covid-situatie kunnen we nog geen ledenvergadering houden. Mij is ook vaker gevraagd of ik me verkiesbaar stel. Dat weet ik nog niet. Afhankelijk van het moment zal ik mij verkiesbaar stellen.” Mangre deelt mee dat ze aan een loonsverhoging voor de onderwijzers werkt.

René Gompers
Advertenties