Amoksi lanceert Veiligheidszone Paramaribo Centrum
04 Jan, 04:44
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zal dinsdag de Veiligheidszone Paramaribo Centrum instellen. Starnieuws verneemt dat het een om een dag en nacht surveillanceproject gaat met een multidisciplinair karakter, welke gericht is op onder andere criminaliteitspreventie.

Er is gekozen voor Paramaribo Centrum aangezien het bestuurs,- financieël,- en uitgaanscentrum hier zit. In een latere fase komen woonwijken en hoofdplaatsen van districten aan de beurt. Minister Amoksi kondigde de vorige week een serie beleidsmaatregelen aan ter beteugelen van de criminaliteit. Hij benadrukte dat veiligheid hoog op de agenda van de regering staat.

Vernomen wordt dat dat het instellen van de veiligheidszone Paramaribo Centrum niet veel voorbereiding nodig had aangezien het een voortzetting is van een veiligheidsproject uit 2006. Toen was de huidige president Chan Santokhi, minister van Justitie en Politie. De opzet van het te lanceren project is aangepast aan de omstandigheden van deze tijd en zal ook met gebruikmaking van moderne technische middelen plaatsvinden. 

De participerende korpsen en instituten zijn Korps Politie Suriname regio Centrum, Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname en Centrale Bank van Suriname Afdeling Beveiliging. Veiligheidsmedewerkers van deze twee diensten bezitten de status van buitengewoon agent van politie. Regiocommandant van Paramaribo Centrum hoofd-inspecteur van politie Orlando Jaccott zal de algehele leiding van het project hebben.

 
Advertenties