Na twee keer uitstel, politielichting 2019-2020 beëdigd
21 Dec, 17:50
foto
164 politie-rekruten van de lichting 2019-2020 zijn vandaag beëdigd in de Politie Academie. (Foto: minJuspol)


Er is veel te doen geweest met de politielichting 2019-2020, maar uiteindelijk zijn de politie-rekruten vandaag beëdigd. In totaal zijn 164 rekruten beëdigd tot politieambtenaar. De beëdiging van deze lichting is tot twee keer toe uitgesteld, omdat niet alle belanghebbenden op een lijn stonden. Drie rekruten van de lichting die niet door de screening zijn gekomen, zijn niet beëdigd.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft de nieuwe politieambtenaren de vijf belangrijke punten voorgehouden; de verplichting om de gemeenschap te dienen; het naleven van de wet in persoonlijke en in professionele zin; het met respect behandelen van aangevers, verdachten en veroordeelden ongeacht hun ras en sociale status, het verbod op het aannemen van 'tjoekoes'  en het onthouden van het gebruik van overmatig geweld dan wel de macht gebruiken om anderen een voorkeursbehandeling te geven of voor persoonlijk gewin.  Deze nieuwe groep politieambtenaren zal zodanig worden ingezet dat de onderbezetting wordt opgevangen.

Hij heeft de politieambtenaren erop gewezen dat de beëdiging was uitgesteld, omdat "wij de belangen van alle betrokkenen moesten meenemen in onze besluitvorming." Minister Amoksi heeft de verantwoordelijkheid van het beroep benadrukt. "Voor de enkelen waarvan de screening langer heeft geduurd; uw integriteit heeft u erdoor geholpen. Ga en maak het waar." De bewindsman heeft de nieuwe politieagenten erop gewezen dat ze vanaf nu zelf een proces-verbaal of een rapport onder eigen naam moeten afsluiten.

Bij de beëdiging mochten geen familieleden aanwezig zijn. De rekruten zijn beëdigd door procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday, meldt de afdeling Voorlichting en Communicatie van het ministerie van Justitie en Politie.
Advertenties